CSERKÉSZET

naptár     elérhetőségek

85. Kodály Zoltán cscs. Bern

Cserkész bárki lehet, aki magyarul beszél, illetve a magyar kultúrához valamilyen módon kötődik. Szereted a természetet, a jó játékot, a sátorozást, a táborozást? Várunk téged a vidám csapatunkban!

A kiscserkészek várnak ha 6-10 év között vagy, a nagycserkészek ha 10 éves már elmúltál.

Foglalkozásokat iskolaidőben átlagosan kéthetente tartunk a cserkészotthonban. A pontos időpontokat a Naptárban tesszük közzé.

A tagdíj egy naptári évre egy gyereknek 60 CHF, minden további testvérre fejenként +30 CHF. A tagdíjat a rendszeresen járó gyerekeknek kell fizetni, év közbeni belépés esetén csak az adott negyedévtől számítva arányosan.

 

Csapatunkról

Csapatunk névadója Kodály Zoltán (Kecskemét, 1882. december 16. – Budapest, 1967. március 6.), híres magyar zeneszerzõ, zenetudós és zenepedagógus volt. Élete folyamán számos kitüntetést kapott. Részletesebb életrajz és egyéb tudnivalók itt találhatók.

 

Egy kis történelem

A csapatunk már 1973-óta létezik. Alapítónk Cserháti Ferenc Kálmán Atya (Feri bá). 1974-óta hivatalosan is a KMCSSZ (Külfödi Magyar Cserkésszövetség) tagja vagyunk. Ezen a világszerte működő szövetségen belül ( kmcssz.org) mi az 1. Kerület – Európa (cserkesz.de) tagjai vagyunk.
Nyaranként legtöbbször Kastlba, Németországba megyünk táborozni, ahol egész Európából összegyűlnek kis- és nagycserkészek.
2010-ben volt nagy 100 éves Jubileumi nagytábor.
2011 Vezetőképzőtábor (VK)
2012 Római tábor a Bükkben magyar cserkészekkel, a  Szent Kristóf Csillaghegyi cserkészcsapattal.
2013 VK
2015 VK
2016 Nyáritábor Osztrák-magyar monarchia témakörében
2017 VK
2018 Nyáritábor:  Csillagösvényen Erdélyben Csíkmadarason

Ősszel néha részt veszünk az Európa kerületi nagy akadályversenyen.
Minden évben rendezünk csapatportyákat és a svájci körzettel együtt egy pünkösdi tábort is.